Metalen trappen voor bouw- en constructiebedrijven

Metalen buitentrappen zijn een van de meest onderhoudsvriendelijke trappen die er zijn. Metalen trappen kunnen veel gebruikt worden en zullen vrijwel geen slijtage laten zien als de trap normaal gebruikt wordt. Een voordeel van een metalen wenteltrap, metalen spiltrap of metalen draaitrap is dat ze relatief weinig ruimte nodig hebben. Hierdoor kunnen ze in veel ruimtes worden toegepast.

“Onze metalen trappen specialisten

zijn toegespitst op uw bouwproject.” • buitentrap wenteltrap
 • spiltrapcentrum slider image 5
 • spiltrapcentrum slider image 4
 • spiltrapcentrum slider image 1
 • spiltrapcentrum slider image v3
 • spiltrapcentrum slider image v2
 • buitentrap wenteltrap
 • spiltrapcentrum slider image 5
 • spiltrapcentrum slider image 4
 • spiltrapcentrum slider image 1
 • spiltrapcentrum slider image v3
 • spiltrapcentrum slider image v2

Metalen spiltrap of metalen wenteltrap?

Een metalen spiltrap wordt vaak door elkaar gehaald met een metalen wenteltrap. De meeste mensen denken dat dit dezelfde soort metalen draaitrap is, maar alleen een andere benaming. Dit is niet juist. Een metalen spiltrap is, als je goed kijkt, een andere soort trap dan de metalen wenteltrap. Het verschil zit in de spil. Een spiltrap is een trap waarbij de treden vanuit het midden op de spil zijn bevestigd. De metalen trap draait 180 graden om de spil heen. Een metalen spiltrap neemt weinig ruimte in en is daarom heel geschikt als oplossing voor een trap wanneer er weinig ruimte is in een gebouw of buiten een gebouw. Een metalen wenteltrap heeft geen spil.

Soorten metalen trappen

Wij beschikken over een uitgebreid assortiment van bijvoorbeeld metalen spiltrappen, metalen wenteltrappen en metalen draaitrappen.

Spiltrappen van het Spiltrap Centrum worden altijd in staal geproduceerd. De trappen zijn verzinkt of gepoedercoated of in een combinatie van zinken en coaten, leverbaar. De coating kan in alle gewenste kleuren.

Het is mogelijk om houten traptreden toe te passen, hier wordt vaak hardhout voor gebruikt. Houten traptreden worden vaak alleen toegepast binnenin een gebouw.

Metalen spiltrappen die als vluchtweg dienen, voorzien we van een bijpassende ommanteling en een anti-inbraakslot met een Politiekeurmerk.

Metalen trappen op maat

“Doen waar je goed in bent. Dat is de slogan van Spiltrap Centrum. Door dicht bij ons vakmanschap te blijven, kunnen wij de beste kwaliteit van metalen spiltrap- en wentel trappen bieden. Binnen een bouwproces werken wij samen met verschillende bouw- en constructiebedrijven. Elke partij maakt bij het project zijn eigen tekeningen met de daarbij horende informatie. Spiltrap Centrum kan het tekenwerk van de trappen overnemen en kan daarbij de werktekening voorzien van het ‘logo van de opdrachtgever’. De werktekening wordt compleet geleverd volgens BIM en het bouwbesluit. Met al deze informatie kunnen wij voor u de ideale metalen buitentrap, metalen spiltrap tekenen, produceren en eventueel monteren. Voor welk bouwproject heb jij een metalen buitentrap nodig? Neem contact op met één van onze metalen trappen adviseurs.

Contact opnemen