Brandtrappen

Een brandtrap is niet een normale trap in of buiten een gebouw. Brandtrappen worden bij brand of een ongeval gebruikt om een snelle en veilige ontruiming, voor de mensen die in het gebouw aanwezig zijn, mogelijk te maken. Een brandtrap aan de buitenkant van een gebouw begint soms op de eerste verdieping, dit zodat ongewenste personen niet zomaar de brandtrappen op kunnen. De onderste traparm kantelt naar beneden bij tijdens een evacuatie. Dan heb je het over een ophaalbare traparm. Een andere methode om ongewenste personen te weren is de trap van een afsluitbaar hek te voorzien.


“Onze brandtrappen specialisten

zijn toegespitst op uw bouwproject.” • buitentrap wenteltrap
 • spiltrapcentrum slider image 5
 • spiltrapcentrum slider image 4
 • spiltrapcentrum slider image 1
 • spiltrapcentrum slider image v3
 • spiltrapcentrum slider image v2
 • buitentrap wenteltrap
 • spiltrapcentrum slider image 5
 • spiltrapcentrum slider image 4
 • spiltrapcentrum slider image 1
 • spiltrapcentrum slider image v3
 • spiltrapcentrum slider image v2

Weerstand brandtrappen

Stalen brandtrappen zijn redelijk weersbestendig en vatten niet spoedig vlam, zodat de vereiste tijd voor het ontruimen van het gebouw gehaald wordt. Brandtrappen in een gebouw zijn doorgaans in een apart trappenhuis geplaatst en worden met noodverlichting aangegeven.

Bouwbesluit brandtrap

Brandtrappen worden volop toegepast sinds de bouwvoorschriften strenger geworden zijn en brandveiligheid een belangrijk onderdeel is geworden bij nieuwbouw. Eigenaren van gebouwen zijn verplicht om goede vluchtroutes binnen een gebouw aan te leggen. Dat staat vastgesteld in het bouwbesluit. Brandtrappen langs de buitenkant zijn hiervoor een geschikte oplossing omdat ze niet alleen makkelijk aan te brengen zijn bij nieuwbouw, maar ook bij bestaande gebouwen kunnen worden geplaatst.

Stalen brandtrappen op maat

“Doen waar je goed in bent." Dat is de slogan van Spiltrap Centrum. Door dicht bij ons vakmanschap te blijven, kunnen wij de beste kwaliteit brandtrappen bieden. Binnen een bouwproces werken wij samen met verschillende bouw- en constructiebedrijven. Elke partij maakt bij het project zijn eigen tekeningen met de daarbij horende informatie.

Met al deze informatie kunnen wij de ideale brandtrappen maken, waarvoor jij je brandtrap ook maar nodig hebt. Voor welk bouwproject heb jij een stalen brandtrap nodig? Onze brandtrappen zijn robuust en kunnen tegen een stootje. Ook zijn ze grotendeels vlambestendig. We ontwerpen, produceren en monteren onze brandtrappen zelf. Daarmee zorgen we voor zeer hoge kwaliteit trappen van mooie materialen. Wilt u een brandtrap kopen? Dan zit u bij ons goed. Wij zijn experts op het gebied van brandtrappen. Wij werken met veel passie aan onze trappen en dat geldt ook voor onze brandtrappen. 

Bij brandtrappen is het belangrijk dat ze op maat gemaakt zijn voor elke verdieping en dat er veel mensen van de trap gebruik kunnen maken. Wij kijken met een kritische blik naar uw locatie, zodat we uw stalen brandtrap zo geschikt mogelijk maken. Elke trap die Spiltrapcentrum maakt, is op maat gemaakt. Het liefst wil niemand dat brandtrappen gebruikt worden, want niemand wil brand in zijn kantoorpand.  Daarnaast produceren en monteren we de trappen zelf, waardoor wij de hoge kwaliteit blijven waarborgen. We zijn dus echt van A tot Z betrokken bij het proces. Wij zijn trots op onze trappen, maar ook op het proces. Wij ontwerpen ze zelf, zodat wij precies weten welke trap het beste bij uw situatie past. Onze kwalitatieve ontwerpen worden altijd aangepast aan uw wensen. 

Wilt u meer weten over onze op maat gemaakte brandtrappen? Neem contact op met Spiltrap Centrum. Onze medewerkers staan u graag te woord. Samen zorgen we voor de beste brandtrap die bij uw locatie past.